Cotswolds Cottage Renovation

award winning cottage renovation

A cottage renovation in a secret valley on the edge of the Cotswold’s led to an award-winning and critically acclaimed architectural design that included a large, modern extension set within the Cotswold’s hills.

The large glass elevations, including Keller minimal windows®, did not only have a an aesthetic purpose but were strategically placed to heat internal rooms via solar gain, for a sustainable contemporary design. The focal point of the modern extension is a long elevation of frameless glass.

Minimal windows® sliding doors were integrated minimally within this glass wall to allow access out onto the patio areas. Multiple sliding pocket doors were used throughout the sprawling building including smaller sliding windows to the study and larger pocket sliding doors to bedrooms, leading out onto a central courtyard. The project won the RIBA National Award 2012 and was shortlisted for the prestigious Manser Medal.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter