Killieser Avenue

open corner to house extension remodel in London

On this house extension to a traditional Edwardian build in London, the Keller minimal windows® sliding glass doors were used on three faces of the new addition. The architects wanted to create a ‘cave-like space’ with a large glass elevation to the rear looking over the small gardens. A cantilevered roof above the informal seating areas removed the need for structure within the glass facade and allowed the slim framed sliding glass doors to slide away from the 90-degree corner connection, leaving no framing or posts in its wake.

With an opening corner to the sitting room, you really get the sense of being outside. A separate elevation of the thin framed sliding doors to the dining area allows access and light further into the space, even when the internal sliding partitions are closed.

The steel pergola runs around the entire stepped face of the rear extension with vines and flowers growing through its bars. The overhanging foliage goes even further to bring the ‘outside-in’ in a unique design feature.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter